• Az Innováció szabadsága
  • Telefon: +36 (46)505-266 E-mail: info@innolibre.hu Cím: 3525 Miskolc, Dayka Gábor út 1-7. "A" épület Fsz. 6.
Projekteink
Saját pályázataink
Az InnoLibre Kft telephelyének és IT tevékenységének fejlesztése
ÉMOP-1.1.1/F-11-2011-0100

Az InnoLibre Kft telephelyének és IT tevékenységének fejlesztése ÉMOP-1.1.1/F-11-2011-0100

Megvalósult az InnoLibre Kft. telephely- és a tevékenységfejlesztése!

usztA InnoLibre Kft. 2009 márciusában, azzal a céllal jött létre, hogy profi alternatívaként komplex kommunikációs és tanácsadói szolgáltatásokat nyújtson elsősorban kis- és középvállalkozások részére. Tevékenységei közé tartozik a marketing és pályázati kommunikáció, kreatív megoldások, weboldalkészítés, kiadványok tervezése összeállítása, rendezvények szervezése és a tartalomfejlesztés, mely eddig főként a digitális tananyagfejlesztésre irányult.

A vállalat vezetősége a hazai és nemzetközi informatikai és mobilkommunikációs trendeket megvizsgálva a mobil eszközök technológiai lehetőségeire alapozva az okostelefonok tartalomfejlesztését jelölte meg új, fejlesztendő irányként. A tevékenységfejlesztéshez azonban meg kellett teremteni a megfelelő infrastrukturális és humánerőforrás hátteret.

nfuEhhez jelentett nagy segítséget az a 11 025 600 Ft-os támogatás, melyet „Az InnoLibre Kft telephelyének és IT tevékenységének fejlesztése” című ÉMOP-1.1.1/F-11-2011-0100 kódszámú pályázattal nyert el a cég az Új Széchenyi terv keretében. A projekt során megvalósult egy új, nagyobb befogadó képességű telephely kialakítása, új eszközök beszerzése a tevékenységek professzionális ellátásához, illetve 5 új munkatárs alkalmazása, akik az új termékek piacra jutását segítik.

Az új eszközök között szerepelt

  • kreatív tervezői szoftvercsomag,
  • új kreatív és irodai munkaállomások,
  • prezentációs eszközök,
  • táblagépek,
  • és digitális fényképezőgép beszerzése.

A projekt befejeztével a QR-kód activity, applikációk készítése és alkalmazása, valamint az aumented reality – bővített valóság tevékenységek új szolgáltatásként elérhetővé váltak a meglévő és az új ügyfelek körében.

A projekt segítségével teljesülhetnek a vállalkozás hosszú távú céljai, melyek közt szerepel a bevétel és a versenyképesség további növelése valamint az is, hogy az új tevékenységeket egyre nagyobb hangsúllyal szerepeltesse a portfólióján belül.

Digitális tananyagfejlesztés a modern oktatási formák terjesztése érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
TÁMOP-3.1.2-12/2-2013-0005


infoblokk_felso_ESZA2015.03. 31.

„Digitális tananyagfejlesztés a modern oktatási formák terjesztése érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”

Sajtóközlemény

Digitális tananyagfejlesztéssel növelték az oktatás színvonalát és hatékonyságát!

A projekt keretében az InnoLibre Kft. konzorciumban a Szinva Net Zrt. és MagiCom Kft-vel digitális tananyagokat fejlesztett ki Borsod-Abaúj-Zemplén Megye oktatási rendszerének fejlesztése érdekében. A fejlesztésre az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló, „Digitális tananyagfejlesztés a modern oktatási formák terjesztése érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” címet viselő projektben elnyert támogatás adott lehetőséget. A 95 millió forintos fejlesztés legfontosabb célkitűzése az oktatás eredményességének és hatékonyságának javítása volt különböző elektronikus tanagyagok, online tartalmak segítségével. A projekt a mai nappal sikeresen lezárul.

Napjainkban az egyik legdinamikusabb fejlődő tudomány az informatika. Hazánk közoktatási rendszerében a számítógépes eszközök jelenléte, használata a tanításban nem újdonság. A tanárok hatékony eszközök ebben a megváltozott világban, így nagy szerephez jutottak a projekt során, hiszen ők közvetítik az oktatási anyagot. A fejlesztési folyamatban a megye legjelentősebb középiskolái közül 4 intézmény vett részt, 14 tanár bevonásával. A projekt céljai közé tartoztak a XXI. század követelményeinek megfelelő digitális taneszközök fejlesztése a minőségi oktatáshoz való jobb hozzáférés érdekében, versenyképes, nemzetközi elvárásoknak, trendeknek megfelelő tudás nyújtása a 14-18 éves diákoknak, értékalapú oktatás színvonalának növelése új digitális tartalmak és a meglévő oktatási anyagok interaktívvá alakításának segítségével, valamint az oktatási intézményekben található informatikai infrastruktúra használata, széles körben való elterjesztése mind a pedagógusok, mind a diákok körében. A tananyagfejlesztést módszertani fejlesztés is kísérte. Az új tartalmak lektoráláson és akkreditáláson estek át, a bevont iskolák tanárai, vezetői és a külső szakértők kommunikációját pedig a folyamatosan megrendezésre kerülő workshopok segítették. A fejlesztés során kiemelt cél volt továbbá, hogy az anyagokat felhasználó tanárok közvetlen segítséget kapjanak a tanóráik megtartásában – felkészülésben, ismeretátadásban vagy ellenőrzésben. Az így létrehozott tartalmak kiemelt feladatként kezelik majd a közösségépítést és a szociális kompetenciák fejlesztését.

A projekt eredménye egy elkészült kutatás a digitális oktatási taneszközök alkalmazásával kapcsolatban, 3 területhez kapcsolódó digitális tananyagfejlesztés (gazdasági ismeretek, szövegértés, informatika), amelyek a műveltségi területekhez igazodnak. Összegezve a pedagógiai programokhoz illeszkedő, az igényeknek és szükségleteknek megfelelő digitális, interaktív oktatási tananyagok jöttek létre.

„Gyakornoki program megvalósítása az InnoLibre Kft-nél”
TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2013-0501


infoblokk_felso_ESZA2015.04. 13.

InnoLibre Informatika, Kommunikációs és Tanácsadó Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Sajtóközlemény

gyakornoki programot valósít meg az innolibre KFT.!

2015. április 14-én zárul az InnoLibre Kft. TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2013-0501 azonosítószámú „Gyakornoki program megvalósítása az InnoLibre Kft-nél” című projektje. A megvalósításhoz 2014-ben összesen 6 105 937 Ft támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának keretében.

Az InnoLibre Kft. Miskolc székhelyű vállalkozás, mely 2009 óta működik, komplex szolgáltatást nyújt ügyfelei részére a kommunikációs megoldások és fejlesztések területén. Tevékenységi körébe tartozik a marketing- és pályázati kommunikáció, kreatív megoldások az arculattervezéstől egészen a kivitelezésig, weboldalak készítése, kiadványok szerkesztése, rendezvények szervezése és a különböző tartalom-fejlesztések, ami főként a digitális tanagyag fejlesztésére irányul. Az elmúlt évek során az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) és az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósult számos projektben a pályázók megbízásából a kötelező nyilvánosság elemeit valósították meg jellemzően fővállalkozóként, egyes esetekben közreműködőként, most azonban ő maga is gyakornoki programot valósít meg. A projekt keretében 3 fő gyakornokot alkalmaz a cég 9 hónapon keresztül teljes munkaidejű munkaviszony keretében. A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A program célja továbbá a duális szakképzés erősítése, a tanulószerződést kötő tanulók és vállalkozások támogatása, valamint közvetett cél a duális képzésben részt vevő vállalkozások számának növelése. A projekt megvalósítása során egy szakember mentorként segíti a tapasztalatokkal még nem rendelkező fiatal pályakezdőket, gyakornokokat szoros együttműködésben. Továbbá beszerzésre került 3 db notebook a gyakornokok részére, mely elengedhetetlen a mindennapos teendőik, munkáik elvégzéséhez.